Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: «Ένα ποίημα για τον ύπνο»

 Η Ελληνική Εταιρία Έρευνας του Ύπνου, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων προσκαλούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, να παρακολουθήσουν το βίντεο που μπορούν να βρουν στον σύνδεσμο:
https://www.dropbox.com/s/uluauubti1r159k/GIATI%20KOIMAMAI%20_INTERNETmp4.mov
Αφορμή για τη δημιουργία του ανωτέρω βίντεο αποτέλεσε η 21η Μαρτίου 2013 η οποία έχει ορισθεί παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στον ύπνο αλλά και στην ποίηση.
Προσκαλούμε επίσης τους μαθητές που επιθυμούν να συνθέσουν ένα ποίημα σχετικά με τον ύπνο και να το στείλουν μέχρι τις 21 Μαρτίου με e-mail στη διεύθυνση: info@hsfn.gr, συμπεριλαμβάνοντας τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας τους. 
Τα ποιήματα θα συγκεντρωθούν και θα επιλεγεί ένα το οποίο θα βραβευθεί και θα διαβαστεί κατά την διάρκεια του συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας του Ύπνου από τον ίδιο το μαθητή ή τη μαθήτρια.  Το συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας του Ύπνου θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2013 στην Αθήνα. Οι συνεργαζόμενοι φορείς θα καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στην Αθήνα του μαθητή ή της μαθήτριας και ενός κηδεμόνα-συνοδού.
Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι να μάθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες για τη διαχρονική αξία του ύπνου στην ζωή των ανθρώπων όπως και για τη σημασία του για την καλή υγεία, την μνήμη και την μάθηση.
Βασικός επίσης στόχος είναι να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους να γνωρίσουν τον επιστημονικό κόσμο της χώρας μας και μάλιστα εκείνον που βρίσκεται στην αιχμή της έρευνας.
Η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των ποιημάτων είναι η 21η Μαρτίου 2013.