Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Εκπαιδευτικές εκδρομές του Γυμνασίου Ορμύλιας.

Καθώς το σχολικό έτος πλησιάζει στο τέλος του, ολοκληρώθηκαν και οι εκπαιδευτικές εκδρομές του σχολείου.
Εντός του μηνός Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδρομές:

Οι μαθητές του Β2 τμήματος την Πέμπτη 4-5-2017 πραγματοποίησαν, υπό τη συνοδεία των καθηγητών Γιάννη Μπόκια και Κοσμά Καραγιάννη, διδακτική επίσκεψη στο «Κτήμα Λειβαδιώτη» στη Μαραθούσα Χαλκιδικής, όπου περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις (αμπελώνες, οινοποιείο, αποστακτήριο, κελάρι, κλπ) με σκοπό να ενημερωθούν για τα στάδια και τη διαδικασία της οινοποίησης, στο πλαίσιο των μαθημάτων Τεχνολογία και Χημεία). Στη συνέχεια μετέβησαν στην Αρναία όπου επισκέφτηκαν το ιστορικό/λαογραφικό μουσείο, το μουσείο υφαντικής τέχνης και περιηγήθηκαν στα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού.

Το τριήμερο 7 έως 9 Μαΐου 2017, ομάδα 17 μαθητών της Γ’  τάξης, οι οποίοι συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με θέμα: «My Beautiful Country» («Η όμορφη χώρα μου») στο οποίο συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες μαθητών από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Εσθονία, Πολωνία, κλπ), πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη με κύριο προορισμό τα Ιωάννινα. Η εκπαιδευτική εκδρομή εκτός από ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης των Ιωαννίνων περιελάμβανε επισκέψεις σε σημεία ιδιαίτερου ιστορικού/πολιτιστικού και φυσικού/περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος προκειμένου να συλλεχθεί φωτογραφικό υλικό για της ανάγκες του προγράμματος (κάθε σχολείο από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες, παρουσιάζει ιδιαίτερα μνημεία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας του, στα σχολεία των υπολοίπων χωρών που συμμετέχουν στην σύμπραξη). Για το σκοπό αυτό η εκδρομή περιελάμβανε επισκέψεις: στο μουσείο των βασιλικών τάφων των Αιγών (Βεργίνα), στο παραδοσιακό ορεινό χωριό Μέτσοβο, στα φημισμένα Ζαγοροχώρια και στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου (αναγνωρισμένο ως το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως), στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Π. Βρέλλη, στο σπήλαιο του Περάματος, στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου μαντείου της Δωδώνης και στην επιστροφή, στα μοναδικά στον κόσμο Μετέωρα με την μοναστική τους πολιτεία καθώς και στη  Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα.
Τους μαθητές συνόδευσαν: ο διευθυντής του σχολείου Ιωαννίδης Παναγιώτης και ο εκπαιδευτικός Οικονομούδης Ιωάννης που συνεργάζονται στην υλοποίηση του εν λόγω ευρωπαϊκού προγράμματος.


Τέλος, την Πέμπτη, 11-5-2017, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή του σχολείου με κύριο προορισμό την πόλη της Καβάλας στην οποία συμμετείχαν και οι τρεις τάξεις του σχολείου.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκδρομή στα Ιωάννινα.