Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Το Γυμνάσιο Ορμύλιας γίνεται ενεργό μέλος του πρώτου μαθητικού ραδιοφώνου.


Το Γυμνάσιο Ορμύλιας γίνεται ενεργό μέλος του πρώτου μαθητικού ραδιοφώνου, του “European School Radio”, που εκπέμπει διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.  

Τέσσερις εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου: ο Δημήτρης Βογιατζής, ο Παναγιώτης Μουστακίδης, ο Γιάννης Μπόκιας και ο Διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Ιωαννίδης, ανέλαβαν να συντονίσουν τη συνεργασία μιας πολυμελούς ομάδας μαθητών, προερχόμενων από διάφορες τάξεις του σχολείου, που δήλωσαν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο εγχείρημα παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών οι οποίες θα μεταδίδονται μέσω του “European School Radio”. Στην ομάδα δόθηκε η επωνυμία «Δημιουργική Ομάδα» αφού η δημιουργικότητα μαζί με τη φαντασία και την συνεργατικότητα αποτελούν τα κλειδιά επιτυχίας του ενδιαφέροντος και φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος.

Στις προθέσεις της ομάδας είναι η παραγωγή μουσικών εκπομπών αλλά και εκπομπών λόγου, τέχνης και πολιτισμού (ραδιοφωνικές μεταφορές θεατρικών έργων, ποίηση, ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, κλπ.)

Πρώτη απόπειρα ραδιοφωνικής παραγωγής αποτελεί η εκπομπή με τίτλο: «Από τη λογοτεχνία στο ραδιόφωνο». Στην εναρκτήρια εκπομπή, ομάδα μαθητών της Α΄ τάξης ανέλαβε τη ραδιοφωνική μεταφορά ενός διηγήματος του Λέο Μπουσκάλια (“Ο Άγγελος των Χριστουγέννων”) σχετικού με το πνεύμα των Χριστουγέννων που σε λίγες μέρες πλησιάζουν.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η ηχογράφηση της εκπομπής η οποία βρίσκεται στο στάδιο της τεχνικής επεξεργασίας.

Στο έργο συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές της Α΄ τάξης με τους αντίστοιχους ρόλους:

  • Δήμητρα Σταμούδη στο ρόλο της αφηγήτριας,
  • Γιάννης Καραγκιοζάς στο ρόλο του Φελίτσε ως παιδιού,
  • Κική Δροσσά στο ρόλο της μητέρας του Φελίτσε,
  • Θανάσης Μελανδίνος στο ρόλο του πατέρα του Φελίτσε,
  • Αντουέλ Ελέζι στο ρόλο του Φελίτσε σε νεανική ηλικία,
  • Αρτινέλα Λούμι και Ερβίσα Λαμελλάρι στο ρόλο των αδερφών του Φελίτσε.

 (Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την πρόσφατη ηχογράφησης της 1ης εκπομπής)

Την ευθύνη της ραδιοφωνικής σκηνοθεσίας, της κατανομής των ρόλων και της διασκευής των κειμένων είχε ο καθηγητής  Δημήτρης Βογιατζής.

Την ευθύνη της ηχοληψίας είχε ο Διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Ιωαννίδης.

Μπορείτε να ακούτε το “European School Radio” μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://blogs.sch.gr/esrblog/  (Υπάρχει σχετικό banner και στο ιστολόγιο του σχολείου πάνω δεξιά)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μαθητικό ραδιόφωνο “European School Radio” μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ραδιοφώνου : http://blogs.sch.gr/esrblog/about/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5/

Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή ακρόαση!