Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ενημερωτικό βίντεο (tutorial) για την ένταξη μαθητών σε μαθήματα στην "η-τάξη" (e-class)

Ακολουθεί ενημερωτικό βίντεο (tutorial) για την ένταξη μαθητών σε μαθήματα, στην εφαρμογή "η-τάξη" (e-class) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Αφορά μόνον όσους μαθητές έχουν ήδη καταφέρει να εγγραφούν στο ΠΣΔ και, κατά συνέπεια, διαθέτουν κωδικούς ΠΣΔ. Θα πρέπει λοιπόν οι εγγεγραμμένοι μαθητές να αναζητήσουν μόνοι τους το κάθε δηλωμένο μάθημα για να ενταχθούν σ'  αυτό.
Σημείωση-διευκρίνιση:Στα μαθήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί από καθηγητές του σχολείου στο e-class και θα τα βρουν οι εγγεγραμμένοι μαθητές εφόσον ψάξουν στην εφαρμογή e-class του ΠΣΔ, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει προστεθεί υλικό. Η προσθήκη υλικού θα γίνεται προοδευτικά, ανάλογα με την ανταπόκριση του ΠΣΔ, το οποίο γενικά δυσλειτουργεί προς το παρόν, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία των καθηγητών να ανεβάσουν το υλικό που θέλουν. Εναλλακτικά, υλικό θα στέλνεται επίσης (ή κυρίως, αν το ΠΣΔ συνεχίσει να δυσλειτουργεί) με τον απλό και δοκιμασμένο τρόπο του e-mail. 
Πάντως από την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσει προσπάθεια υλοποίησης της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων "webex".
Για να συνδεθείτε σε online μάθημα θα λαμβάνετε πρώτα e-mail από τον κάθε διδάσκοντα, με το οποίο θα σας γνωστοποιεί ημέρα, ώρα και σύνδεσμο (link) μέσω του οποίου θα συνδέεστε στην πλατφόρμα.