Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας,

Σε εφαρμογή των σχετικών οδηγιών του Υ.ΠΑΙ.Θ, ακολουθούν οι επίσημες οδηγίες για την οργάνωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που μας εστάλησαν (ασύγχρονης σε πρώτη φάση, δηλαδή όχι με ζωντανή τηλεδιάσκεψη, προς το παρόν – ενδέχεται να ακολουθήσουν νέες οδηγίες για εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση, όπως ήδη έχει ξεκινήσει στα ΓΕ.Λ.).

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες! 
Όπως θα διαπιστώσετε, το υπουργείο καλεί τους γονείς/κηδεμόνες να εισέλθουν στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (www.sch.gr) και να δημιουργήσουν εκεί λογαριασμό για τα παιδιά τους ο οποίος θα είναι απαραίτητος για την είσοδο στις πλατφόρμες της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (θα χρειαστεί ο αριθμός μητρώου μαθητή, που βρίσκεται σημειωμένος στον έλεγχο βαθμολογίας που λάβατε στο τέλος του τετραμήνου). Επειδή, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου, η πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (εφεξής, ΠΣΔ) ενδέχεται να μη λειτουργεί και να μη σας επιτρέπει την είσοδο, δοκιμάστε να εισέλθετε εκτός ωρών αιχμής, π.χ. το βράδυ. Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή λόγω αδυναμίας του ΠΣΔ εξ αιτίας υπερφόρτωσης, ενδέχεται να επιλέξουμε, εναλλακτικά, την επικοινωνία με τους μαθητές μας μέσω άλλων δικτύων και εργαλείων, εκτός ΠΣΔ, τα οποία παρέχονται δωρεάν στον παγκόσμιο ιστό. Σε κάθε περίπτωση δώστε σημασία στην παράμετρο που αφορά τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Μία σκέψη είναι τα e-mails σας, τα οποία είναι καταχωρημένα στο Πληροφοριακό Σύστημα “myschool”, στα οποία οι υπεύθυνοι των τμημάτων σας στέλνουν τα ενημερωτικά σημειώματα για τις απουσίες, να δοθούν στους διδάσκοντες ώστε σε περίπτωση δυσλειτουργίας του ΠΣΔ να μπορούν να επικοινωνούν απευθείας μαζί σας για αποστολή διδακτικού υλικού ή άλλων οδηγιών προς τους μαθητές. Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος γονέας/κηδεμόνας διαφωνεί με την γνωστοποίηση του e-mail του, εκτός από τον/την υπεύθυνο του τμήματος και στους διδάσκοντες, να στείλει μήνυμα με τα στοιχεία του στο e-mail του σχολείου (gymormyl@sch.gr) γνωστοποιώντας τον λόγο, οπωσδήποτε με κοινοποίηση και στο προσωπικό e-mail του διευθυντή (ioanidisp@yahoo.gr). Αν δεν σταλεί μέχρι αύριο τέτοιο e-mail στο οποίο να αναφέρεται η ενδεχόμενη αντίρρηση, θεωρείται δεδομένη, ως προς αυτό, η συναίνεσή σας για την χρήση του e-mail ως μέσου επικοινωνίας με τους διδάσκοντες και εκτός myschool, για το οποίο, άλλωστε ούτως ή άλλως υπάρχει η σχετική νομική κατοχύρωση του σχολείου, όπως προκύπτει από το ακόλουθο απόσπασμα οδηγιών.

Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση ή πρόβλημα το οποίο θα μπορούσαμε να επιλύσουμε, επικοινωνήστε μαζί μας, μέσω του επίσημου e-mail του σχολείου (gymormyl@sch.gr), επαναλαμβάνω, κάνοντας κοινοποίηση και στο προσωπικό e-mail του Διευθυντή (ioanidisp@yahoo.gr). Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας και το ονοματεπώνυμο και το τμήμα του μαθητή/τριας.


Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Ορμύλιας, εύχομαι σε όλους να είστε υγιείς, με υπομονή και αισιοδοξία!


Ο Δ/ντής

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Σημείωση: κατά την προσπάθεια εγγραφής μαθητή στο ΠΣΔ ενδέχεται το σύστημα να απορρίψει την εγγραφή. Φροντίστε τα στοιχεία μαθητή να είναι ακριβώς όπως είναι γραμμένα στον έλεγχο. Στον έλεγχο υπάρχει και ο αριθμός μητρώου μαθητή που είναι επίσης απαραίτητος. Ως τηλέφωνο κηδεμόνα να γραφεί αυτό που έχει δηλωθεί στο σχολείο. Ως e-mail κηδεμόνα να γραφεί αυτό στο οποίο έρχονται οι ενημερώσεις των απουσιών. Επίσης, στο σημείο στο οποίο πρέπει να γράψετε Ονοματεπώνυμο κηδεμόνα, γράψτε πρώτα το όνομα και μετά το επώνυμο. Αν υπάρχει πρόβλημα δικτύου δοκιμάστε αργά το βράδυ. Ίσως τότε να λειτουργεί καλύτερα. Καλή τύχη και καλή υπομονή.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:














Πρόσθετες οδηγίες για την δημιουργία προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: