Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας εγγραφών στο ΠΣΔ και για την οργάνωσης της εξ αποστάσεως διδασκαλίας - Ευχές για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Προς τους μαθητές/ήτριες του σχολείου και τους γονείς/κηδεμόνες:

Επειδή γινόμαστε αποδέκτες πολλών ερωτημάτων εκ μέρους μαθητών/τριών του σχολείου μας, καθώς και κηδεμόνων, σε σχέση με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει ανακοινωθεί, ενόσω τα σχολεία παραμένουν κλειστά για τους γνωστούς έκτακτους λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, σας ενημερώνουμε ότι:

ζητήσαμε να εισέλθετε στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και να δημιουργήσετε λογαριασμό του ΠΣΔ για τα παιδιά σας - μέσω του συνδέσμου: https://register.sch.gr/students/ 
Το ίδιο έπραξαν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας - και όλων των σχολείων (όσοι τουλάχιστον από τους εκπαιδευτικούς δεν είχαν ήδη λογαριασμό του ΠΣΔ).
Στόχος είναι κάθε εκπαιδευτικός να δημιουργήσει ψηφιακές τάξεις για τα μαθήματα που διδάσκει, στα οποία να καταχωρήσει τους μαθητές (που εν τω μεταξύ θα έχουν εγγραφεί στο ΠΣΔ) ώστε, μέσω των ψηφιακών τάξεων, οι μαθητές να μπορούν κατεβάζουν εκπαιδευτικό υλικό, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να ξεκινήσει κάποια μορφή ασύγχρονης αλληλεπίδρασης διδασκόντων-διδασκομένων, για όσο τουλάχιστον διάστημα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Δυστυχώς, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού χρηστών (μαθητών και εκπαιδευτικών) που προσπαθούν αυτές τις μέρες να το χρησιμοποιήσουν, το ΠΣΔ για μεγάλο διάστημα της ημέρας δυσλειτουργεί, με συνέπεια να καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής η εγγραφή των μαθητών/τριών και η δημιουργία ψηφιακών τάξεων για την ανάρτηση και την οργάνωση του εκπαιδευτικού υλικού εκ μέρους των καθηγητών.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι, μέχρι χθες το βράδυ, από τους 114 ενεργούς μαθητές του σχολείου μας μόλις 19 κατάφεραν να εγγραφούν στο ΠΣΔ και να αποκτήσουν λογαριασμούς!

Καθώς η προθεσμία για την εγγραφή των μαθητών στο ΠΣΔ πήρε παράταση μέχρι τις 30-3-2020, παρακαλούμε και τους υπόλοιπους κηδεμόνες να προσπαθήσουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΠΣΔ, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε ήδη δώσει. 

Αν η δυσλειτουργία του ΠΣΔ συνεχιστεί, δεν αποκλείεται να αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε λύσεις εκτός ΠΣΔ προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά εργαλεία για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης. Παράλληλα, όπως έχουμε ενημερωθεί, δρομολογείται από το υπουργείο η χρήση πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης για την οργάνωση της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στα Γυμνάσια (μάθημα από τους καθηγητές του σχολείου σε ζωντανό χρόνο, online) όπως έχει ήδη ξεκινήσει στα ΓΕ.Λ.
Παραμείνετε λοιπόν σε επαφή, συνεχίστε τις προσπάθειες εγγραφής των παιδιών σας στο ΠΣΔ, παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις μας στην ιστοσελίδα και αναμείνετε νέες οδηγίες. Είτε θα σας γνωστοποιηθεί η πλατφόρμα την οποία κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου θα έχει επιλέξει για να οργανώσει το υλικό του/της για κάθε μάθημα, ώστε να κατανεμηθούν οι εγγεγραμμένοι μαθητές στα αντίστοιχα τμήματα, είτε θα λάβετε κάποιον σύνδεσμο για την είσοδο των μαθητών σε πλατφόρμα σύγχρονης (ζωντανής) εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους Χρόνια Πολλά!
Αν και, λόγω των αναπάντεχων συνθηκών, δεν έχουμε φέτος την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στη μαθητική παρέλαση ούτε στις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις, μπορούμε, εντούτοις να υψώσουμε την Ελληνική Σημαία στα μπαλκόνια μας και να οπλιστούμε με κουράγιο και αισιοδοξία για να ξεπεράσουμε τις πρωτόγνωρες αυτές δυσκολίες!

- ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 -