Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης – επόμενα βήματα.

Σε συνέχεια των προηγούμενων σχετικών ενημερωτικών αναρτήσεών μας, με δεδομένο ότι από την επομένη εβδομάδα θα ξεκινήσουν, προοδευτικά, εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές του σχολείου μας, σας ενημερώνουμε ότι:



1. Από τους 114 ενεργούς μαθητές του σχολείου μας οι 104 έχουν δηλώσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail address) του κηδεμόνα με αποτέλεσμα να λαμβάνουν κανονικά τα ενημερωτικά μηνύματα από το σχολείο. Σημείωση: Όσοι από τους μαθητές δεν έχουν δηλώσει e-mail κηδεμόνα ή δεν λαμβάνουν τα μηνύματα ενώ έχουν δηλώσει διεύθυνση, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή του σχολείου στο προσωπικό του e-mail για να δηλώσουν τώρα ένα e-mail.

2. Μέχρι σήμερα, Παρασκευή 27.3.2020, από τους/τις 114 ενεργούς μαθητές/τριες του σχολείου μας, 51 (δηλαδή σχεδόν οι μισοί, έχουν αποκτήσει λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), μέσω του οποίου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πιστοποιημένα από το ΥΠΑΙΘ (όπως, μεταξύ άλλων, στις εφαρμογές e-class και e-me, όπου υπάρχει δυνατότητα να συνδεθούν οι μαθητές για να αντλήσουν εκπαιδευτικό υλικό και να επικοινωνήσουν με τους διδάσκοντες). Σημείωση: λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης του δικτύου, λόγω του τεράστιου όγκου των χρηστών, σε πανελλαδικό επίπεδο, τα εργαλεία αυτά του ΠΣΔ δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν στην παρούσα φάση.

3. Αυτές τις μέρες, δίδεται προοδευτικά στους καθηγητές και των Γυμνασίων, ξεκινώντας από τις ειδικότητες των φιλολόγων, των μαθηματικών και των καθηγητών φυσικών επιστημών και πληροφορικής (οι καθηγητές των υπόλοιπων ειδικοτήτων θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες) η δυνατότητα χρησιμοποίησης της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Cisco-webex μέσω της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα υλοποίησης σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η διαδικασία θα πραγματοποιείται, σε γενικές γραμμές, ως εξής: κάθε καθηγητής, μέσω της προσωπικής του διεύθυνσης ηλεκτρονικής επικοινωνίας θα στέλνει στις διευθύνσεις ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γονέων/κηδεμόνων που έχουν δηλωθεί στο σχολείο, ένα σύνδεσμο (link) μέσω του οποίου (κολλώντας τον link σε κάποιο φυλλομετρητή - browser για σύνδεση διαδίκτυο) θα αποκτούν πρόσβαση στην ψηφιακή τάξη του/της εκπαιδευτικού. Με το ίδιο mail που θα στέλνει ο/η εκπαιδευτικός, θα ορίζεται η μέρα και η ώρα της τηλεδιάσκεψης/μαθήματος και πιθανώς να γίνεται αποστολή εκπαιδευτικού υλικού ή/και οδηγιών που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι μαθητές/τριες.

4. Αν διάφορα τεχνικά προβλήματα εμποδίσουν την επικοινωνία και την σύγχρονη εκπαιδευτική αλληλεπίδραση μέσω της πλατφόρμας webex με κάποιους εκπαιδευτικούς, υπάρχει πάντα η δύνατότητα της ασύγχρονης επικοινωνίας μέσω της αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail) με τα οποία θα αποστέλλεται υλικό (εργασίες, δραστηριότητες, κλπ,) ώστε η αναγκαστική καθήλωση όλων μας μέσα στα σπίτια, για τους γνωστούς έκτακτους λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, να αποβεί εκπαιδευτικά ενεργή, δημιουργική και ωφέλιμη για όλους.



Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δ/ντή στην προσωπική του Δ/ντη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: ioanidisp@yahoo.gr