Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Αιτήσεις για συμμετοχή μαθητών στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Ορμύλιας.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το Υπουργείο Παιδείας, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την έναρξη, την οργάνωση και τη λειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2017 – 2018. 

Τα προγράμματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα αρχίσουν εντός του Νοεμβρίου για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων (Το σχετικό ΦΕΚ: http://www.minedu.gov.gr/news/30912-18-10-17-enarksi-tis-enisxytikisdidaskalias-gia-tous-mathites-ton-gymnasion ).

Σημειώνεται ότι η Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί δομή αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, εντός της ευρύτερης εκπαιδευτικής και κοινωνικής πρόνοιας της Πολιτείας.  Πρόκειται κατ’ ουσίαν για φροντιστηριακά μαθήματα τα οποία παρέχονται στους μαθητές δωρεάν μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, στα παρακάτω αντικείμενα:
 1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3) Μαθηματικά, 4) Φυσική, 5) Χημεία, 6) Αγγλικά.


Προκειμένου να εγκριθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Ορμύλιας απαιτείται ελάχιστος αριθμός 10 μαθητών  ανά τάξη/ μάθημα. Γι’  αυτό παρακαλούνται οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας να συμπληρώσουν και να καταθέσουν στην διεύθυνση του Γ/σίου Ορμύλιας την παρακάτω επισυναπτόμενη Υπεύθυνη Δήλωση.