Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Αθλητικές εκδηλώσεις λήξης σχολικού έτουςΚατά το τέλος του διδακτικού έτους είθισται να διοργανώνονται στα σχολεία διάφορες πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις. 
Φέτος, στο σχολείο μας, ήταν η άθληση που είχε την πρωτοκαθεδρία στις εκδηλώσεις λήξης του διδακτικού έτους, καθώς στις 22 Απριλίου, τελευταία ημέρα πριν την έναρξη των πασχαλινών διακοπών, πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου, η τελευταία φάση του εσωτερικού διατμηματικού τουρνουά του Γυμνασίου Ορμύλιας και επίσης, την Τρίτη 10 Μαΐου οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Νικήτη, όπου συμμετείχαν σε φιλικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης με τις αντίστοιχες ομάδες αγοριών και κοριτσιών του Γυμνασίου Νικήτης, στο εκεί κλειστό γυμναστήριο.
Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τουρνουά, που τείνει να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό για το σχολείο μας, εμπνευστής και στυλοβάτης, με ρόλο οργανωτή, αλυτάρχη και διαιτητή ταυτόχρονα, ήταν για μία ακόμη χρονιά ο κ. Μπόκιας, στον οποίο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η ομάδα του Γ2 τμήματος, παρά τις σημαντικές απουσίες -  λόγω τιμωριών -  ικανών παικτών της, επαλήθευσε τελικά τα προγνωστικά που την εμφάνιζαν ως το κυρίως φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά, αφού κατάφερε τελικά να επικρατήσει, αν και με αρκετή δυσκολία, της επίσης δυνατής ομάδας του Γ1 τμήματος, σε έναν συναρπαστικό και με μεγάλες διακυμάνσεις (και ανατροπές στο σκορ) τελικό, τον οποίο παρακολούθησαν από τις κερκίδες όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου, σε κλίμα ενθουσιασμού.
Ακλούθησαν οι απονομές του κυπέλλου και των μεταλλίων στους παίκτες της νικήτριας ομάδας του τελικού, καθώς και η βράβευση του μαθητή του Γ2 τμήματος, Μιμάνι Μικελ, ως κορυφαίου σκόρερ του τουρνουά.Στη Νικήτη πραγματοποιήθηκαν, μετά την λήξη των Πασχαλινών διακοπών δύο συναρπαστικοί αγώνες. Στα κορίτσια, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Νικήτης ενώ στα αγόρια, που είχαν στην σύνθεσή τους για μεγάλο μέρος του αγώνα και οι διευθυντές των δύο σχολείων, που τυγχάνει να είναι γυμναστές, επικράτησε η ομάδα της Ορμύλιας. Πραγματικός νικητής και στους δύο αγώνες ήταν το φίλαθλο πνεύμα αφού διεξήχθησαν σε πραγματικά φιλικό κλίμα, χωρίς εντάσεις, με αλληλοσεβασμό και υγιή άμιλλα. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και των δύο σχολείων που ήταν άριστοι τόσο ως παίκτες όσο και ως θεατές!