Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Εκπαιδευτικές εκδρομές Γυμνασίου Ορμύλιας, Απριλίου 2016



Καθώς το διδακτικό έτος πλησιάζει στο τέλος του, πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες εκπαιδευτικές εκδρομές για τους μαθητές του σχολείου μας.  
Στις 11 Απριλίου η  Β΄  τάξη επισκέφτηκε τους Τοξότες Ξάνθης, στα στενά του ποταμού Νέστου. Εκεί ενημερώθηκε για την σπάνια βιοποικιλότητα της περιοχής από τις υπευθύνους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας και περπάτησαν  στο μονοπάτι, παράλληλα στο Νέστο, απ’  όπου θαύμασαν την μοναδική θέα των μαιανδρισμών του ποταμού. Αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Νέστο, οι μαθητές μετέβησαν στην πόλη της Ξάνθης για φαγητό και βόλτα.




Στις 13 Απριλίου ήταν η σειρά της Α΄ και της Γ΄ τάξης να πραγματοποιήσουν διδακτική επίσκεψη σε μουσεία της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η Α΄ τάξη επισκέφτηκε το αρχαιολογικό μουσείο (στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας του αρχαίου κόσμου) ενώ η Γ΄ τάξης επισκέφτηκε το πολεμικό μουσείο (στο πλαίσιο του μαθήματος της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας).




























Τέλος στις 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή των τριών τάξεων του σχολείου. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του φορέα διαχείρισης της περιοχής των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, στη Ν. Απολλωνία όπου ενημερώθηκαν για την γεωλογική ιστορία, την βιοποικιλότητα της περιοχής και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει. Στη συνέχεια αναχώρησαν για το νομό Δράμας όπου το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά επίσκεψή-ξενάγηση στο περίφημο σπήλαιο Μααρά, στις πηγές του ποταμού Αγγίτη καις τη συνέχεια επίσκεψη για φαγητό και περιήγηση στη πόλη της Δράμας.