Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοινώσεις προς τους γονείς-κηδεμόνες του Γυμνασίου Ορμύλιας



(Α) ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016

 Σας  ενημερώνουμε ότι η επίδοση των ελέγχων προόδου των μαθητών για το 1ο τρίμηνο του σχολικού έτους 2015-2016 θα γίνει αύριο, Τρίτη, 22-12-2015 και ώρα 11.50.
Η προσέλευση των γονέων-κηδεμόνων είναι απαραίτητη!



(Β)  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι εντός του νέου έτους πρόκειται να ξεκινήσει η εφαρμογή του «Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας» (δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές Γυμνασίων με χαμηλή επίδοση). Αφορά τους μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου και συγκεκριμένα:
Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 2 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 1 ώρα Φυσική. Μέγιστο σύνολο 10 ώρες/εβδομάδα.
Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 3 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Φυσική, 1 ώρα Χημεία. Μέγιστο σύνολο δώδεκα (12) ώρες/εβδομάδα.
Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: 4 ώρες Μαθηματικά, 3 ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2 ώρες Φυσική, 1 ώρα Χημεία. Μέγιστο σύνολο δώδεκα (12) ώρες/εβδομάδα.
Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής αν θα λειτουργήσει Σχολικό Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΕΔ) μόνο στον Πολύγυρο, όπως συνέβη κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη, ή και σε άλλα μέρη του Δήμου Πολυγύρου (ενδεχομένως και στην Ορμύλια). Το αν θα λειτουργήσει στην Ορμύλια θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων που θα κατατεθούν από τους γονείς των ενδιαφερόμενων μαθητών μέχρι αύριο 22-12-2015. Κατά συνέπεια, εφόσον επιθυμείτε το παιδί σας να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλία σε κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω μαθήματα,  ζητήστε από τον υπεύθυνο του τμήματος (κατά την αυριανή παραλαβή των ελέγχων), συμπληρώστε και καταθέστε  άμεσα - την σχετική αίτηση/δήλωση.