Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Υποδοχή εκπαιδευτικών και μαθητών ξένων σχολείων στο Γυμνάσιο Ορμύλιας, στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.
Το Γυμνάσιο Ορμύλιας, κατά τη διετία 2014-3015, συμμετέχει σε πολυμερή ευρωπαϊκή σύμπραξη Comenius με τίτλο «Biodiversity Conservation The Only Path To Our Survival» από κοινού με έξι ακόμη σχολεία από ισάριθμες χώρες του εξωτερικού (από Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τουρκία). Στη σχολική αυτή σύμπραξη, το Γυμνάσιο Ορμύλιας έχει τον συντονιστικό ρόλο.
Το διάστημα από 10 έως 16 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών των σχολείων που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη σύμπραξη, υποδεχόμαστε στην Ορμύλια αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία - 45 συνολικά άτομα - θα επισκεφτούν την Ορμύλια και θα συμμετάσχουν από κοινού με καθηγητές και μαθητές του σχολείου μας σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις.
Το πενθήμερο πρόγραμμα επισκέψεων-ξεναγήσεων και δραστηριοτήτων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
Ø  Δευτέρα 11-5-2015: Ξενάγηση στην Ορμύλια με επισκέψεις στις τοπικές σχολικές μονάδες, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, στο κτήριο του δήμου, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Ι.Μ. Αγ. Αρσενίου και σε αξιοθέατα της περιοχής. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί τελετή έναρξης-παρουσίασης των ξένων αποστολών στον δημοτικό πολιτιστικό κέντρο της Ορμύλιας στις 13.00.
Ø  Τρίτη 12-5-2015: Περιήγηση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων στην ορεινή Χαλκιδική (Αρναία, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας, Πανεπιστημιακό Δάσος Ταξιάρχη, Πολύγυρος) και στην περιοχή των λιμνών Λαγκαδά-Βόλβης.
Ø  Τετάρτη 13-05-2015: Περίπλους τμήματος του Αγ. Όρους.
Ø  Πέμπτη 14-05-2015: Ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της πόλης. Περιήγηση στο κέντρο της πόλης-παρατήρηση ρωμαϊκών και μεσαιωνικών μνημείων. Επίσκεψη στο μουσείο φυσικής ιστορίας του κολεγίου «Δελασάλ».
Ø  Παρασκευή 15-05-2015: Επίσκεψη στο σπήλαιο Πετραλώνων, στα Ν. Μουδανιά και στα Αρχαία Στάγειρα.