Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ενημερωτικές δράσεις στο πλαίσιο του "Κοινωνικού Σχολείου".

Συνεχίζοντας το σχολείο μας τις ενημερωτικές δράσεις στο πλαίσιο του θεσμού του «Κοινωνικού Σχολείου», πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα  στο σχολείο μας οι εξής ενημερωτικές δραστηριότητες που απευθύνονταν στους μαθητές της Γ΄ τάξης:
(Α) Την Τρίτη 17-02-2015 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρέμβαση με θέμα: «AIDS – Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα». Την παρέμβαση, που περιλαμβάνεται στην επίσημη θεματολογία του «Κοινωνικού Σχολείου» (σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ.: 27020/10-12-2014 έγγραφο της Περιφ/κης Δ/νση Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Υλοποίηση δράσεων στο πλάισιο του Κοινωνικού Σχολείου»), υλοποίησαν οι: Μπακάνου Ουρανία, επισκέπτρια υγείας από το Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου, Χέρτζουκ Μαρινέλα, Γενική Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο της Ορμύλιας και Παπακώστα Μαρία, Γενική Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο της Ορμύλιας  που είναι πιστοποιημένες επιμορφώτριες σε θέματα αγωγής υγείας από την 4η Υ.Π.Ε. (ανήκει στις δομές του Υπουργείου Υγείας).
(Β) Την Τρίτη 3-03-2015 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρέμβαση με θέμα: «Συζητώντας για τη Σχολική Βία», την οποία υλοποίησε η Λειβαδιώτου Χρυσούλα, Ψυχολόγος Σχολικής Εξελικτικής Ψυχολογίας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χαλκιδικής.