Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

25 Μαρτίου: εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας 1821Σήμερα, 25 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκαν  στην Ορμύλια οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις  (δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση) επ’ ευκαιρία της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου από την φιλόλογο του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας, Ματράκα Ευφημία.
Στη συνέχεια, οι μαθητές των σχολείων, χωρίς να πτoηθούν από τη βροχή, συμμετείχαν  στην παρέλαση, τιμώντας με τον τρόπο τους την εθνική επέτειο.

Την προηγούμενη μέρα πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, παρουσία των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας, η μαθητική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Η όμορφη και πλούσια σε περιεχόμενο γιορτή, η οποία οργανώθηκε από ομάδα φιλολόγων του Γυμνασίου (Τσουλναρά Γ., Νάτσιου Β., Σαρίκου Α. και Ανθοπούλου Ε.) με την συμμετοχή ομάδας μαθητών του Γυμνασίου, περιλάμβανε ιστορικές αφηγήσεις, τραγούδια, προβολή ντοκιμαντέρ και παραδοσιακούς χορούς στο πνεύμα της ημέρας τους οποίους χόρεψε ομάδα μαθητριών υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσική Αγωγής του σχολείου, Μάλλιου Φ.