Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Το θέατρο πάει ...σχολείο

Καθώς, για διαφόρους λόγους, η μετάβαση του σχολείου στη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων είναι αρκετά δύσκολη και δαπανηρή, φροντίσαμε να φέρουμε το θέατρο …στο σχολείο μας.  Έτσι λοιπόν, την περασμένη Παρασκευή, σε αίθουσα διδασκαλίας του Γυμνασίου, δόθηκαν για μαθητές του σχολείου μας, δύο παραστάσεις του θεατρικού έργου «Ντόμπρε-ντέν», το οποίο αποτελεί παραγωγή της θεατρικής ομάδας «Παπαλάνγκι» σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» και αναφέρεται στις διαπολιτισμικές σχέσεις, την εικόνα του «άλλου» και την ανάγκη αποδοχής και συμφιλίωσης μεταξύ των ανθρώπων ανεξάρτητα από την καταγωγή τους.

Το εγχείρημα της φιλοξενίας θεατρικών παραστάσεων στο χώρο του σχολείου άρεσε στους μαθητές που παρακολούθησαν το έργο με μεγάλο ενδιαφέρον, γι’ αυτό και θα φροντίσουμε να το επιχειρήσουμε και πάλι στο μέλλον.
Η ίδια παράσταση θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη και για τους μαθητές του Λυκείου, ενώ τα σχολεία βρίσκονται σε επαφή με θεατρικές ομάδες για την φιλοξενία και άλλων παραστάσεων το επόμενο διάστημα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παράσταση: