Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Εκδήλωση λήξης διδακτικού έτους 2012-2013.

Την Τρίτη 14/5/2013 πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας - ενώπιων των μαθητών και των εκπαιδευτικών -  η τελετή λήξης του διδακτικού έτους 2012-2013, στο πλαίσιο της οποίας έλαβαν χώρα τα εξής:

1.     Παρουσίαση από τον διευθυντή του σχολείου των στατιστικών στοιχείων και διαγραμμάτων που προέκυψαν  κατόπιν επεξεργασία των απαντήσεων που έδωσαν οι μαθητές μας σε ειδικό ερωτηματολόγιο ανίχνευσης περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού το οποίο είχε συμπληρωθεί πριν μερικές εβδομάδες, με αφορμή την ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, στο πλαίσιο της καμπάνιας καταπολέμησης του δυσάρεστου αυτού κοινωνικού φαινομένου.

2.     Παρουσίαση των δραστηριοτήτων, εκδρομών και γενικά της πορείας υλοποίησης του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2012-13. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η απονομή στις μαθήτριες του σχολείου μας Δήμητρα Μπούγια και Άννα Ματέα του βραβείου που απέσπασαν για εργασία που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η οποία υποβλήθηκε σε διεθνή ευρωπαϊκό διαγωνισμό κατακτώντας την 1η θέση! Θερμά συγχαρητήρια και εις ανώτερα!

3.      Προβλήθηκε εκτενές φωτογραφικό οδοιπορικό με άξονα τις γιορτές – σχολικές δραστηριότητες – εκδηλώσεις – διδακτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

4.      Ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής κ. Μάλλιου, παρουσίασε σειρά ελληνικών παραδοσιακών χορών.

5.      Η εκδήλωση έκλεισε με ένα ανοιξιάτικο τραγούδι που χάρισε ερμήνευσε ο εκπαιδευτικός μουσικής του σχολείου μας Πάνος Μουστακίδης, συνοδεία ομάδας μαθητών και μαθητριών.

6.      Στη συνέχεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μετέβησαν στην σάλα του πάνω ορόφου του σχολείου προκειμένου να περιηγηθούν στο χώρο της έκθεσης κατασκευών που επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός Γιάννης Μπόκιας ο οποίος διδάσκει στο σχολείο μας το μάθημα της Τεχνολογίας. Στην έκθεση εκτέθηκαν οι εντυπωσιακές δημιουργίες - κατασκευές που παρήγαγαν οι μαθητές των της Α και της Β τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.