Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε το νέο σχολικό έτος! Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς – κηδεμόνες, με υγεία, θετική διάθεση και δημιουργικό πνεύμα!

Ξεκίνησε το νέο σχολικό έτος 2012-2013!  Και ξεκίνησε με αρκετά καλούς οιωνούς, αν ληφθεί υπόψη η έγκαιρη αποστολή του συνόλου σχεδόν των σχολικών βιβλίων και η πληρότητα του σχολείου μας σε εκπαιδευτικούς.

Οι μόνες διδακτικές ώρες που παραμένουν χωρίς καθηγητή είναι οι ώρες των καλλιτεχνικών. Αναμένουμε το προσεχές διάστημα να τοποθετηθεί κάποιος συνάδελφος για τη διδασκαλία και αυτού του μαθήματος ώστε να είμαστε καθ’ όλα πλήρεις.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χάσαμε μια εκλεκτή συνάδελφο.
Έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με την ασθένειά της, η καθηγήτρια των Γαλλικών, η κα Κατερίνα Αυγέρου. Ήταν ένα γεγονός που μας γέμισε θλίψη. Οι λίγοι μήνες που εργάσθηκε η κα Αυγέρου στο σχολείο μας ήταν αρκετοί για να μας κάνουν να την θυμόμαστε για πάντα, για την εξαιρετική ευγένειά της, την λεπτότητα των τρόπων της, το ήθος και την καλοσύνη της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.

Κατά τα λοιπά, η σύνθεση του διδακτικού προσωπικού του σχολείου μας είχε φέτος μικρές μεταβολές, δεδομένου ότι ο βασικός πυρήνας των εκπαιδευτικών παρέμεινε ο ίδιος με πέρσι. Μπορείτε να δείτε το διδακτικό προσωπικό κατά το τρέχον σχολικό έτος επιλέγοντας την σχετική ένδειξη στο μενού που βρίσκεται στα δεξιά της ιστοσελίδας.

Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται να γίνει στο γεγονός της συνταξιοδότησης του εκλεκτού συναδέλφου και επί σειρά ετών Θεολόγου του σχολείου μας, του κ. Παντελή Γιαχανατζή, ο οποίος μετά από μακρά ευδόκιμη υπηρεσία έλαβε αυτή την απόφαση, που ήταν βεβαίως αρκετά δύσκολη τόσο για το ίδιο, λόγω της μεγάλης αγάπης του για το σχολείο και εν γένει για την εκπαίδευση, όσο και για εμάς τους συναδέλφους του, λόγω των πολύτιμων υπηρεσιών που πάντα προσέφερε στο σχολείο μας. Ωστόσο, όπως μας υποσχέθηκε, θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο σχολείο και να μας βοηθά όλους με τις συμβουλές, την μεγάλη εμπειρία και την πανθομολογούμενη σωφροσύνη του.
 
Κλείνοντας το φετινό αυτό εισαγωγικό σημείωμα θα ήθελα εκ μέρους του διδακτικού προσωπικού  του σχολείου να ευχηθώ ολόψυχα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και γονείς – κηδεμόνες των μαθητών μας: καλή σχολική χρονιά, ελπίζοντας να τη διανύσουμε με υγεία, θετική διάθεση και δημιουργικό πνεύμα!
 
Ο Δ/ντής του Γυμνασίου Ορμύλιας

Ιωαννίδης Παναγιώτης