Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Ενημέρωση για τα μέχρι στιγμής κρούσματα μαθητών/-τριών θετικών στον Covid-19

Ενημερώνω ότι, μέχρι στιγμής, τα κρούσματα μαθητών/-τριών του Γυμνασίου Ορμύλιας που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον Covid-19 ανέρχονται σε πέντε (5). Τα τέσσερα κρούσματα προέρχονται από το τμήμα Γ1 που έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών από τις 3.03.2021. Το πέμπτο διαγνωσμένο κρούσμα αφορά μαθήτρια από το τμήμα Α2. Η μαθήτρια δεν είχε προσέλθει στο σχολείο την Πέμπτη. Υπεβλήθη σε τεστ το απόγευμα της Παρασκευής, τα αποτελέσματα του οποίου έγιναν γνωστά σήμερα. Ενδέχεται, λοιπόν να τεθεί σε καραντίνα και το Α2 τμήμα.

Για κάθε κρούσμα ενημερώνεται άμεσα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο ΕΟΔΥ και η Υπηρεσία Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, η οποία τελικά λαμβάνει τις αποφάσεις σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας τμήματος, τμημάτων ή και συνολικά μίας σχολικής μονάδας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα.

Επαναλαμβάνω, προς άρση παρανοήσεων, ότι απόφαση περί αναστολής λειτουργίας τμημάτων στα οποία εμφανίζεται κρούσμα δεν την λαμβάνει ούτε ο σχολείο, ούτε ο Δήμος, παρά μόνον η Υπηρεσία Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με το ΕΟΔΥ.

Κάνω έκκληση σε όλους σας για τήρησή των προβλεπόμενων μέτρων και επίσης για άμεση ενημέρωση του σχολείου σε περίπτωση κρούσματος που αφορά την σχολική κοινότητα.

Επιπλέον, καλό είναι να ληφθεί υπόψη ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, διενεργήθηκαν σε μαθητές (ήπια συμπτωματικούς ή ασυμπτωματικούς) γρήγορα τεστ (rapid tests) τα οποία βγήκαν ψευδώς αρνητικά ενώ εν συνεχεία οι ίδιοι υπεβλήθησαν σε μοριακά τεστ τα οποία βγήκαν θετικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφησυχάζετε αν έχετε υποβληθεί σε rapid test και έχει βγει αρνητικό. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες το rapid test να μην δίνει ορθό αποτέλεσμα. Μεγαλύτερη αξιοπιστία προσφέρουν τα μοριακά τεστ.

Είναι πολύ σημαντικό να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ, μαθητές και κηδεμόνες, ιδίως αν έχουν σοβαρές υποψίες ότι έχουν έλθει σε στενή επαφή με κάποιο θετικό κρούσμα.

Θυμίζω ότι τη Δευτέρα 8.03.2021, το σχολείο θα είναι κλειστό για απολύμανση. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα.

Εύχομαι σε όλους υγεία!

 

Παν. Ιωαννίδης

Δ/ντής Γ/σίου Ορμύλιας