Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου λόγω του εντοπισμού κρούσματος Covid-19 σε μαθητή του Γ1 τμήματος.

Καθώς σήμερα (3.03.3021) είχαμε, δυστυχώς, το πρώτο διαγνωσμένο κρούσμα Covid-19 σε μαθητή του σχολείου, κατόπιν απόφασης των αρμόδιων υπηρεσιών, οι μαθητές του τμήματος Γ1, στο οποίο φοιτά ο μαθητής, θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες από σήμερα, δηλαδή έως τις 16-03-2021.

Οι μαθητές του Γ2 τμήματος, για προληπτικούς λόγους, δεν θα προσέλθουν στο σχολείο αύριο 4-03-2021 και μεθαύριο 5-03-2021, θα πρέπει όμως να επανέλθουν στο σχολείο για διά ζώσης μαθήματα από τη Δευτέρα 8-03-2021.

Οι μαθητές/-τριες των υπόλοιπων τμημάτων του σχολείου συνεχίζουν τα διά ζώσης μαθήματα στο σχολείο.

Ενημερώνουμε, επίσης, ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από κηδεμόνες, έχουν εντοπιστεί κρούσματα και σε οικογένειες ορισμένων μαθητών/-τριών (σε οικογένειες δύο μαθητών του Γ2 τμήματος, σε οικογένεια μαθήτριας του Β2 τμήματος και σε οικογένεια μαθήτριας του Α1 τμήματος). Οι μαθητές/-τριες, στις οικογένειες των οποίων έχουν εντοπιστεί κρούσματα θεωρούνται «επαφές επαφών κρούσματος» και, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ήδη τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών – όχι όμως και οι συμμαθητές/-τριές τους στο τμήμα. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Επίσης, καθηγητές/-τριες που έχουν διδάξει τουλάχιστον 2 ώρες σε τμήμα στο οποίο έχει εντοπιστεί κρούσμα  (Γ1), θεωρούνται "άμεσες επαφές" και για το λόγο αυτό τίθενται επίσης σε καραντίνα.

Με αυτά ως δεδομένα, 4 εκπαιδευτικοί, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή, τίθενται σε καραντίνα και συνεχίζουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση στο Γ1 τμήμα (για τις επόμενες 14 ημέρες) και στο Γ2 (για τις επόμενες δύο ημέρες).

Με επόμενα μηνύματα θα σταλεί το αυριανό πρόγραμμα και αργότερα με άλλο μήνυμα θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και των υπολοίπων ημερών, το οποίο ενδέχεται να έχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με το ισχύον. Θα καταβληθεί προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν κενά και να πραγματοποιηθούν οι περισσότερες δυνατές ώρες τηλεκπαίδευσης για τα τμήματα που τίθενται σε αναστολή. Παράλληλα βέβαια, οι μαθητές του Γ1 τμήματος καθώς και όσοι μαθητές άλλων τμημάτων βρίσκονται σε καραντίνα, ενθαρρύνονται να παρακολουθούν τα διεξαγόμενα απογευματινά μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας μέσω webex. (Το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου).

Παρακαλούμε πολύ για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων που σας έχουν ανακοινωθεί (τακτική θερμομέτρηση των μαθητών στο σπίτι, παρατήρηση για βήχα, δύσπνοια ή άλλα συμπτώματα συμβατά με Covid-19).

Αν κάποιος μαθητής/-τρια εμφανίσει συμπτώματα που παραπέμπουν σε Covid-19 δεν πρέπει να προσέρχεται στο σχολείο!

Αν κάποιος μαθητής διαγνωσθεί με Covid-19 ο κηδεμόνας οφείλει να ενημερώσει άμεσα το σχολείο!

Αν κάποιο μέλος της οικογένειας μαθητή/-τριας διαγνωσθεί με  Covid-19 ο κηδεμόνας επίσης οφείλει να ενημερώσει άμεσα το σχολείο και να κρατήσει το παιδί σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι.

Διαβάστε ξανά προσεκτικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που σας έχουν σταλεί και που είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του σχολείου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σχετικά με το πρόγραμμα μαθημάτων για αύριο 4.03.2021 και μεθαύριο 5.03.2021: 

Τα τμήματα Α1, Α2, Β1, Β2 θα κάνουν μάθημα κανονικά στο σχολείο, με τη μόνη διαφορά ότι τις ώρες που είχαν με την κ.Ντάκα θα καλυφθούν από άλλα μαθήματα και θα σχολάσουν νωρίτερα. Έτσι, το Α2 έχει 6ωρο την Πέμπτη και 7ωρο την Παρασκευή, το Β1 έχει 5ωρο και τις δύο μέρες και το Β2 έχει 7ωρο την Πέμπτη και 4ωρο την Παρασκευή. Τα τμήματα της Γ γυμνασίου θα κάνουν μάθημα μέσω webex με βάση το πρόγραμμα που έχει σταλεί και ισχύει από 22/2/21.

Για το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας, για οτιδήποτε διαφορετικό ή για οποιαδήποτε αλλαγή σε σχέση με τα παραπάνω, θα σας ενημερώνουμε με mail, αναρτώντας παράλληλα και στην ιστοσελίδα του σχολείου. Να ελέγχετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις.

Σημειώνεται και τονίζεται, τέλος, ότι: σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τις οποίες επισυνάπτω εκ νέουόλα τα άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών πρέπει να απομακρυνθούν από το σχολείο και να παραμείνουν στο σπίτι τους (ή σε άλλο χώρο που θα οριστεί) σε 14ήμερη «καραντίνα». Κατά συνέπεια, για τους μαθητές του Γ1 τμήματος, καραντίνα σημαίνει παραμονή στο σπίτι για 14 ημέρες.

Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους!

Ο Δ/ντής του Γυμνασίου Ορμύλιας

Παναγιώτης Ιωαννίδης