Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Γυμνάσιο Ορμύλιας κλειστό τη Δευτέρα 8.03.2021 λόγω απολύμανσης από το δήμο. Ενημέρωση και οδηγίες.

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 8-03-2021 το Γυμνάσιο Ορμύλιας θα παραμείνει κλειστό λόγω προγραμματισμού γενικής απολύμανσης του σχολικού κτηρίου, με ευθύνη του Δήμου Πολυγύρου.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει.

 Με την ευκαιρία της επικοινωνίας ενημερώνουμε τα μέλη της σχολικής κοινότητας ότι μέχρι στιγμής τρεις μαθητές/-τριες του Γ1 τμήματος έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον Covid-19. To Γ1 τμήμα βρίσκεται ήδη σε καραντίνα 14 ημερών. Λόγω του συγχρωτισμού μαθητών από τα δύο τμήματα της Γ τάξης στο πλαίσιο των μαθημάτων των Αγγλικών και της Φυσικής Αγωγής (λόγω της ανακατανομής των μαθητών σε επίπεδα στα Αγγλικά), τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση και στο Γ2 τμήμα, για όσο διάστημα ισχύει η καραντίνα του Γ1 τμήματος, δηλαδή έως και τις 16.03.2021.

 Επίσης, γονείς/κηδεμόνες μαθητών/-τριών του σχολείου που διαγιγνώσκονται θετικοί στον Covid-19, υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα τον διευθυντή. Οι μαθητές/-τριες που οι γονείς τους διαγιγνώσκονται θετικοί στον Covid-19, τίθενται αυτομάτως σε καραντίνα 14 ημερών, χωρίς να λαμβάνουν απουσίες.

Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/-τριών όταν παρατηρούν στα παιδιά τους οιαδήποτε ένδειξη συμπτωματολογίας συμβατής με Covid-19 (π.χ. πυρετός, βήχας, κλπ) ή αν γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους ήρθαν σε στενή επαφή με κάποιο από τα διαγνωσμένα κρούσματα (μαθητές/-τριες του Γ1 τμήματος) εκτός σχολείου, να φροντίζουν να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε διαγνωστικό τεστ Covid-19 και, σε περίπτωση θετικότητας, να ενημερώνουν άμεσα τον διευθυντή με mail.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν υπάρχουν θετικά κρούσματα σε μαθητές/-τριες και άλλων τμημάτων διότι μόνο σε τέτοια περίπτωση μπορεί να αποφασιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η αναστολή της λειτουργίας του σχολείου συνολικά. Χωρίς διαγνωστικά τεστ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα κρούσματα και χωρίς να γνωρίζουμε τα κρούσματα, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να λάβουν απόφαση για γενική αναστολή της λειτουργίας του σχολείου.

Απαιτείται η επίδειξη της μεγίστης υπευθυνότητας και ευσυνειδησίας εκ μέρους όλων, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, σε μία φάση προφανούς εξάπλωσης της πανδημίας!