Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Συμμετοχή αντιπροσωπείας του Γυμνασίου Ορμύλιας στους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας


Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, εξαμελής ομάδα μαθητών της  Γ΄ τάξης  του Γυμνασίου Ορμύλιας αποτελούμενη από τους: Πέγιο Νίκο, Συκιώτη Τηλέμαχο, Χατζηπολύζη Θοδωρή, Τσικούρη Τηλέμαχο, Κουστούδα Μιχάλη και Μανουσαρίδη Δημήτρη, συμμετείχε στους πρώτους μαθητικούς αγώνες ρητορικής τέχνης Γυμνασίων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκαν τις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη στην Θεσσαλονίκη.  Το Γυμνάσιο Ορμύλιας ήταν το μοναδικό σχολείο από την Χαλκιδική που συμμετείχε σ’  αυτούς τους περιφερειακούς ρητορικούς αγώνες, οι οποίοι τελούσαν υπό την αιγίδα της Περιφ/κης Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας και της Σχολικού Συμβούλου φιλολόγων κ. Ε. Ψυχογιού.

Παρά τον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας που είχαν στην διάθεσή τους οι μαθητές μας και έχοντας να αντιμετωπίσουν σχολεία με μεγάλη παράδοση συμμετοχής σε παρόμοιους αγώνες, όπως  τα ιδιωτικά σχολεία που συμμετείχαν, τα πειραματικά σχολεία, κλπ, οι μαθητές που εκπροσώπησαν το σχολείο μας - υπό την καθοδήγηση του διευθυντή, Παναγιώτη Ιωαννίδη ο οποίος και τους συνόδευσε -  τόσο στο ομαδικό αγώνισμα της επιχειρηματολογίας (λόγος-αντίλογος) όσο και στο ατομικό αγώνισμα του «αυθόρμητου λόγου» (σ΄ αυτό μετείχε ο Δημήτρης Μανουσαρίδης) αγωνίστηκαν επάξια!

Η ομάδα του σχολείου μας σημειώνοντας δύο στις δύο νίκες και συγκεντρώνοντας πολύ καλή βαθμολογία από τους κριτές, κατέλαβε τελικά την 7η θέση μεταξύ των 18 σχολείων που μετείχαν στους αγώνες.

Όλοι οι μαθητές μας συμφώνησαν ότι επρόκειτο για μία εξαιρετικά χρήσιμη και ωφέλιμη εμπειρία!

Οι καθηγητές του Γυμνασίου Ορμύλιας με τη σειρά μας, ευχόμαστε στους μικρούς μας ρήτορες: θερμά συγχαρητήρια και εις ανώτερα!