Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή και διάκριση αντιπροσωπείας μαθητριών του Γυμνασίου Ορμύλιας στους Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας, στον Πολύγυρο.




Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ομάδα μαθητριών του σχολείου μας, αποτελούμενη από τις: Μπόκια Παναγιώτα, Αμπάζι Ιωάννα (Γ΄ τάξη), Μπόκια Σωσάννα, Πέτο Νταϊάνα και Χασταμουρατίδου Κοραλία (Β΄ τάξη), συνοδευόμενες από τον διευθυντή του σχολείου Ιωαννίδη Παναγιώτη και από την φιλόλογο κ. Πάσχου Ελένη, συμμετείχαν στην 2η διοργάνωση του θεσμού των Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας, οι οποίοι διοργανώνονται από το περιοδικό “Φιλόλογος” και τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. 
Οι αγώνες αυτοί διοργανώνονται, αρχικά σε ενδοσχολικό επίπεδο, ταυτόχρονα σε όλα τα ενδιαφερόμενα Γυμνάσια  (α’ φάση των αγώνων) και εν συνεχεία σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων (β’  φάση των αγώνων) που, στην περίπτωση της Χαλκιδικής, φιλοξενήθηκαν φέτος στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Πολυγύρου.
Μετά την επιτυχή ενδοσχολική φάση των αγώνων όπου, όσον αφορά το σχολείο μας, διαγωνίστηκαν 20 συνολικά μαθητές και μαθήτριες, προέκυψε, βάσει βαθμολογίας, η ως άνω αναφερόμενη πενταμελής ομάδα η οποία τελικά εκπροσώπησε το σχολείο μας στον Πολύγυρο, όπου σημείωσε εκεί εξαιρετική απόδοση, καταλαμβάνοντας την αξιόλογη 3η θέση μεταξύ των 12 Γυμνασίων που συμμετείχαν απ’  όλη την Χαλκιδική και μάλιστα με πολύ υψηλή βαθμολογία, πολύ κοντά στις δύο πρώτες ομάδες (18,5 το Γ/σιο Ορμύλιας, 19 το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών και 20 το Γυμνάσιο Ν. Τρίγλιας).
Για τη ιστορία να αναφέρουμε ότι, νικήτρια ομάδα μεταξύ των 12 συμετεχόντων Γυμνασίων της Χαλκιδικής αναδείχθηκε, όπως και πέρσι, η ομάδα του Γυμνασίου Ν. Τρίγλιας που θα εκπροσωπήσει την Χαλκιδική στους αντίστοιχους αγώνες σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Θεσσαλονίκη.