Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Συμμετοχή του Γυμνασίου Ορμύλιας στον θεσμό Τ.Π.Ε. : "Ώρα κώδικα 2014"

Κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανθρώπους και υπολογιστές διέπεται από έναν κώδικα. Αυτό συμβαίνει όταν κανείς δημιουργεί μια διαδικτυακή εφαρμογή, όταν χρησιμοποιείτε το GPS κατά την οδήγηση ή όταν επιθυμεί να αλλάξει ριζικά τις κοινωνικές επαφές. Ο προγραμματισμός είναι παντού και είναι καθοριστικός για την κατανόηση ενός υπερσυνδεδεμένου  κόσμου όπως ο σημερινός και την ανάπτυξη και παροχή μιας σειρά υπηρεσιών και εργαλείων που διευκολύνουν τη ζωή μας.
Η εβδομάδα από 8 έως 14 Δεκεμβρίου 2014 ήταν αφιερωμένη, σε  πανευρωπαϊκό επίπεδο, στην επιστήμη των υπολογιστών. Κατά την εβδομάδα αυτή πολλά ελληνικά σχολεία συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα «Ώρα του Κώδικα 2014».
Ο θεσμός «Ώρα του Κώδικα» αποτελεί μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, διάρκειας μιας ώρας, σχεδιασμένη για να απομυθοποιήσει τον κώδικα και να δείξει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά.
Υπό την καθοδήγηση του καθηγητή πληροφορικής κ. Γιάννη Τριγωνάκη, οι μαθητές του Γυμνασίου Ορμύλιας συμμετείχαν στην καινοτόμο αυτή δράση στο εργαστήριο Η/Υ του σχολείου.