Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: συμμετοχή του Γυμνασίου Ορμύλιας στο νέο θεσμό του ΥΠΑΙΘ.



Πραγματοποιήθηκαν κανονικά σήμερα, Δευτέρα 6-10-2014, οι προγραμματισμένες σχολικές δραστηριότητες που εντάσσονται σε ένα νέο θεσμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,  την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.  Στο θεσμό καλούνταν να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία της χώρας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την ίδια ημέρα (πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου) εφόσον βεβαία το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες.
Αν και καιρός ήταν συννεφιασμένος δεν έβρεξε τελικά - λίγη ψιχάλα στο τέλος των εκδηλώσεων δεν πτώησε τους συμμετέχοντες - οπότε, οι περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας συμμετείχαν κανονικά στα εσωτερικά τουρνουά και τις αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώθηκαν στα εξής αθλήματα:

Ποδόσφαιρο 6 Χ 6 αγοριών
Καλαθοσφαίριση 3 Χ 3 αγοριών
Πετοσφαίριση αγοριών και κοριτσιών
Αντιπτέριση (Badminton) αγοριών και κοριτσιών
Η επιδίωξη ήταν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες να συμμετάσχουν σε κάποια κινητική δραστηριότητα. Υπήρχε ωστόσο και η δυνατότητα, για όσους δεν επιθυμούσαν να ασκηθούν κινητικά, είτε να στελεχώσουν τις γραμματείες στους χώρους διεξαγωγής των αθλοπαιδιών, είτε, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτρια των καλλιτεχνικών, κας Δώρας Χάιδου, να φιλοτεχνήσουν εικαστικά  έργα εμπνευσμένα από τον χαρακτήρα της ημέρας και από το κεντρικό σύνθημα που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να συνδεθεί με την πρώτη επίσημη υλοποίηση του θεσμού: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», αφού η ημέρα ήταν αφιερωμένη στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων.
    Τα τουρνουά ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Οι συμμετέχοντες χάρισαν όμορφες στιγμές και πολύ εντυπωσιακές φάσεις σε όσους παρακολούθησαν τις αγωνιστικές προσπάθειες των ομάδων που καταχειροκροτήθηκαν!
Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους, νικητές και ηττημένους, που συμμετείχαν με πνεύμα ευγενούς άμιλλας, αλλά και στους καθηγητές και τους μαθητές που συμμετείχαν στις διαιτησίες και τη γραμματειακή υποστήριξη των τουρνουά! Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν  στον κ. Γιάννη Μπόκια, όχι μόνο επειδή επωμίστηκε το κύριο βάρος της διαιτησίας στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ του Γυμνασίου, αλλά κυρίως επειδή με δικιές του πρωτοβουλίες, αθλητικά τουρνουά όπως αυτά που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, έχουν καθιερωθεί ως θεσμός για το σχολείο ήδη από τα προηγούμενα χρόνια!

Στις φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα τουρνουά, καθώς και δείγμα από τα εικαστικά έργα που φιλοτεχνήθηκαν στο πνεύμα της ημέρας. 

Άντε και του χρόνου!