Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών του Γυμνασίου Ορμύλιας σε διεθνή εκπαιδευτική συνάντηση στο Bacau της Ρουμανίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.

Αναχώρησε τη Δευτέρα, 22-09-2014, από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης,  αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Ορμύλιας αποτελούμενη από δύο εκπαιδευτικούς και τρεις μαθητές, οι οποίοι εκπροσωπούν το σχολείο σε πενθήμερη διεθνή συνάντηση στην πόλη Bacau της Ρουμανίας, στο πλαίσιο υλοποίησης πολυμερούς σχολικής σύμπραξης Comenius στην οποία συμμετέχει το Γυμνάσιο Ορμύλιας κατά τη διετία 2013-2015.
Ο τίτλος του προγράμματος είναι: Biodiversity Conservation The Only Path To Our Survival και επιχειρεί, μέσω της συνεργασίας επτά σχολείων από ισάριθμες χώρες (Ελλάδα, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία), με ανταλλαγές εκπαιδευτικών επισκέψεων και υλοποίηση ποικίλων διαθεματικών και διεπιστημονικών δραστηριοτήτων, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς, για την αξία της βιοποικιλότητας και την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της ζωής.  
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρεις εκπαιδευτικές συναντήσεις στο εξωτερικό, στις οποίες εκπροσωπήθηκε το Γυμνάσιο Ορμύλιας (στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, στο Kosice της Σλοβακίας και στην Άγκυρα της Τουρκίας). Η συνάντηση που πραγματοποιείται την εβδομάδα αυτή είναι η 4η κατά σειρά. Θα ακολουθήσει η 5η συνάντηση που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Burgas της Βουλγαρίας στις αρχές Νοεμβρίου, στην οποία το Γυμνάσιο Ορμύλιας θα εκπροσωπηθεί με πολυμελή αντιπροσωπεία, τριών εκπαιδευτικών και είκοσι μαθητών, η 6η συνάντηση, το Μάρτιο του 2015, στο Rybnik της Πολωνίας και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2015 με τη συνάντηση που θα φιλοξενηθεί στην Ορμύλια από το Γυμνάσιο Ορμύλιας το οποίο έχει και τον γενικό συντονισμό της σύμπραξης.
Η συμμετοχή του σχολείου μας – του μοναδικού σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Χαλκιδικής που συμμετέχει σε διεθνές πρόγραμμα Comenius - αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μαθητές και εκπαιδευτικούς και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστική αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών των συνεργαζόμενων σχολικών κοινοτήτων με μεγάλη προστιθέμενη αξία, παιδαγωγική και πολιτιστική, και παράλληλα μια ευκαιρία για προβολή του τόπου.

Περισσότερα για τις δραστηριότητες του σχολείου σε σχέση με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Comenius - και όχι μόνο - είναι διαθέσιμες μέσω του ιστολογίου του σχολείου: http://gymormylia.blogspot.gr/ καθώς και μέσω της ειδικής ιστοσελίδας της σύμπραξης (στα Αγγλικά): http://comeniusbiodiversity.weebly.com/