Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

(ΝΕΟΙ) Σύνδεσμοι Webex εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (από 16.11.2020) - Ωράριο εξ αποστάσεως διδακαλίας Γ/σίου Ορμύλιας και οδηγίες προς μαθητές/μαθήτριες

Αγαπητοί μαθητές/μαθήτριες και γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι, στo πλαίσιο αναβάθμισης της υπηρεσίας «Τηλεδιάσκεψη WebEx για Εκπαιδευτικούς» από το ΥΠΑΙΘ, οι σύνδεσμοι (links) των καθηγητών στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης webex άλλαξαν. 

Ουσιαστικά, προστίθεται ένας αριθμός στο μέσον του παλαιού συνδέσμου. Για παράδειγμα, όπου πριν υπήρχε ο σύνδεσμος:

τώρα θα λειτουργεί ο νέος σύνδεσμος:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/panion

Το ίδιο πιθανότατα θα ισχύσει για τους συνδέσμους webex όλων των διδασκόντων/διδασκουσών οι οποίοι από αύριο, 16.11.2020, μετατρέπονται ως εξής:

ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/elantho

ΓΚΙΝΕΡΗ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/egkineri

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ : https://minedu-secondary2.webex.com/meet/panion

ΚΙΑΚΟΥ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/akiakou

ΚΟΤΟΡΛΗΣ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/stkotorlis

ΚΟΥΤΣΙΑΝΟΥ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/dimkoutsia

ΛΩΛΟΥ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/alexlolou

ΜΑΚΡΗ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/makrvasili

ΜΑΛΛΙΟΥ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/farmalliou

ΜΙΣΙΧΡΟΝΗ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/amisichr

ΜΠΟΚΙΑΣ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/ioanbokias

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/denikolao

ΝΤΑΚΑ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/kntaka

ΟΡΗΣ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/oristakis

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΔΗΣ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/oikonomoudis

ΠΑΡΘΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/tparthenop

ΤΡΙΓΩΝΑΚΗΣ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/gitrig

ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΚΗΣ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/dimtsilimi

ΤΣΟΥΛΝΑΡΑ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/tsoulnara

ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΑΔΟΥ: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/pisti33


Σημεία προσοχής για την τηλεκπαίδευση μέσω Webex:

1.   Ακριβώς πιο πάνω βλέπετε τους συνδέσμους των διδασκόντων/διδασκουσών στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης  «webex».

2.       Για την είσοδο στην ψηφιακή αίθουσα κάθε διδάσκοντος/διδάσκουσας, ο μαθητής /μαθήτρια θα πρέπει απλώς να ανοίγει τον σύνδεσμο του κάθε διδάσκοντος/διδάσκουσας (κάνοντας κλικ). Κατόπιν, ανοίγοντας η πλατφόρμα, θα ζητηθεί να γραφεί το όνομα του/της μαθητή/μαθήτριας και τέλος να γραφεί ένα e-mail.  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε μαθητής θα πρέπει εισερχόμενος να γράφει το κανονικό του/της ονοματεπώνυμο στα Ελληνικά και όχι κάποιο ψευδώνυμο ή υποκοριστικό, διότι διαφορετικά ο διδάσκων/η διδάσκουσα δεν είναι υποχρεωμένος/η να κάνει δεκτό/η τον/την μαθητή/μαθήτρια (admit).

3.       Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική. Βάσει εγκυκλίου του υπουργείου θα πρέπει να καταγράφονται οι απόντες/απούσες για να προσμετρηθούν οι απουσίες. Παρακαλούμε να υπάρχει ακρίβεια και συνέπεια στην έναρξη κάθε διδακτικής ώρας (να μην καθυστερούν οι μαθητές /μαθήτριες την είσοδό τους στην πλατφόρμα). Επισημαίνουμε επίσης ότι η καταγραφή με βίντεο ή η ηχογράφηση του μαθήματος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ και αν γίνει αντιληπτή, διώκεται ποινικά.

4.       Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να κρατούν κλειστό το μικρόφωνο και την κάμερά τους κατά την είσοδο και να ανοίγουν όταν τους ζητείται από τον διδάσκοντα/διδάσκουσα. Επίσης καλούνται να μη χρησιμοποιούν το chat χωρίς λόγο. Μπορούν όμως να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό χεράκι για να ζητούν το λόγο από τον διδάσκοντα/διδάσκουσα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, η διάρκεια του κάθε μαθήματος προσδιορίζεται στα 40 λεπτά. Σε περίπτωση απείθαρχης ή ενοχλητικής συμπεριφοράς η οποία να παρακωλύει την διεξαγωγή της διδασκαλίας, ο μαθητής θα αποβάλλεται (expel) από την ψηφιακή τάξη και θα λαμβάνει απουσία, εν είδει ωριαίας απομάκρυνσης. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα.

5.       Αν οι διδάσκοντες χρειαστεί να αποστείλουν εκπαιδευτικό υλικό ή εργασίες, η αποστολή τους, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, θα γίνεται στις διευθύνσεις e-mail των μαθητών οι οποίες έχουν δηλωθεί στο σχολείο.

6.       Αν παραστεί σοβαρό πρόβλημα ή αν χρειάζεται να τακτοποιηθεί κάποιο ζήτημα υπηρεσιακής φύσεως (έκδοση κάποιας βεβαίωσης, πιστοποιητικού, κλπ), μπορείτε να επικοινωνείτε με τον διευθυντή στην προσωπική του ηλεκτρονική διεύθυνση: ioanidisp@yahoo.gr (με κοινοποίηση και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου: gymormyl@sch.gr ). Σε περίπτωση σοβαρού θέματος που αφορά κάποιον/-α συγκεκριμένο/-η διδάσκοντα/-ουσα, μπορείτε να επικοινωνείτε και απευθείας μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων διδασκόντων/διδασκουσών που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου (στο υποσέλιδο «Προσωπικό).

Ας ευχηθούμε καλή συνέχεια με υγεία, δύναμη και υπομονή, ιδίως στην περίπτωση που εμφανιστούν αναπάντεχα προβλήματα λόγω ενδεχόμενων τεχνικών προβλημάτων ή υπερφόρτωσης του δικτύου λόγω των πολλών χρηστών για το οποίο πάντοτε υπάρχει ένας φόβος.

 

 ΩΡΑΡΙO ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 

Ο Ρ Μ Υ Λ Ι Α Σ

  1η ΩΡΑ

       8.10΄-  8.55΄

  2η ΩΡΑ

       9.05΄-  9.50΄

  3η ΩΡΑ

     10.00΄-10.45΄

  4η ΩΡΑ

     10.55΄-11.40΄

  5η ΩΡΑ

     11.50΄-12.35΄

  6η ΩΡΑ

     12.40΄-13.20΄

  7η ΩΡΑ

     13.25΄-14.00΄