Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση για δηλώσεις συμμετοχής μαθητών/μαθητριών στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2020-2021

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία, πρόκειται και φέτος να υλοποιηθεί ο θεσμός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Πρόκειται για υποστηρικτικά (φροντιστηριακά) μαθήματα, που παρέχονται σε  μαθητές/μαθήτριες δωρεάν, τα οποία διεξάγονται το απόγευμα, δηλαδή, μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου. 
Τα προηγούμενα χρόνια στο σχολείο μας λειτούργησε Σ.Κ.Α.Ε. (Σχολικό Κέντρο Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης), όπως ονομάζεται τυπικά ο θεσμός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. 

Για να εγκριθεί και φέτος στο σχολείο μας η λειτουργία Τμημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει επαρκής αριθμός ενδιαφερόμενων μαθητών/μαθητριών, βάσει ενυπόγραφων δηλώσεων που θα αποσταλούν από τους γονείς/κηδεμόνες τους.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία αφορά τα μαθήματα:

1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (3ώρες/εβδομάδα)

2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (3 ώρες/εβδομάδα)

3. Μαθηματικά (3 ώρες/εβδομάδα)

4. Φυσική (1 ώρα/εβδομάδα)

5. Χημεία  (1 ώρα/εβδομάδα – αφορά μόνο τη Β και τη Γ τάξη)

6. Αγγλικά (2 ώρες/εβδομάδα)

Οι κηδεμόνες μπορούν να δηλώσουν είτε μερικά είτε και όλα τα μαθήματα που προσφέρονται.

Για να εγκριθεί τμήμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για κάποιο μάθημα, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 10 μαθητές/μαθήτριες, βάσει των Υ.Δ. (ή ακόμα και μόνο 5, σε περίπτωση που εγκριθεί ολιγομελές τμήμα). Αν υπάρχουν περισσότεροι από 15 τότε είτε εγκρίνεται επιπλέον τμήμα, είτε γίνεται επιλογή από το σχολείο, με βάση την μεγαλύτερη ανάγκη που έχει κάθε μαθητής/μαθήτρια.

Το σημαντικό στοιχείο, φέτος, είναι ότι, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, δίδεται η δυνατότητα διεξαγωγής της Ενισχυτικής Διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης.

Για το σκοπό αυτό οι γονείς/κηδεμόνες των ενδιαφερόμενων μαθητών/μαθητριών καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail του σχολείου gymormyl@sch.gr (με κοινοποίηση και στο e-mail του διευθυντή ioanidisp@yahoo.gr ) την επισυναπτόμενη Υπεύθυνη Δήλωση η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί προσεκτικά από τον κηδεμόνα με τα στοιχεία του ίδιου του κηδεμόνα (το ονοματεπώνυμο και το τμήμα του μαθητή θα συμπληρώνονται μόνο στο κάτω  τμήμα της Υ.Δ. στην περιοχή του κειμένου).

Παρακαλούμε, όσοι ενδιαφέρεστε, να μην αμελήσετε την έγκαιρη αποστολή των Υ.Δ. που έχει καταληκτική προθεσμία στις 2/12/2020.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ