Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων από Δευτέρα 10.1.2022, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ.

Αγαπητοί/-ες μαθητές/-τριες και γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/-τριών μας,

Kαθώς, ως γνωστόν, τη Δευτέρα 10.1.2022 θα βρεθούμε ξανά στο σχολείο μετά το πέρας των διακοπών των Χριστουγέννων, σας ενημερώνουμε ότι έχει εκδοθεί νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) όπου περιγράφονται οι λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας των σχολείων και της τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η νέα Κ.Υ.Α. που περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες:

Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη λειτουργία των σχολείων από 10.1.2022

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν δημοσιευθεί οι ακόλουθες συνοπτικές οδηγίες για τη λειτουργία των σχολείων από 10.1.2022 με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων:

12 Ερωτήσεις-απαντήσεις για τη λειτουργία των σχολείων από Δευτέρα 10.1.2022

Εφιστούμε την προσοχή στη σωστή και προσεκτική διενέργεια των self-test που θα γίνονται, όπως πριν τις διακοπές, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα με εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, οπότε όλοι οι μαθητές θα υποβληθούν σε ένα επιπλέον self-test – άρα, θα κάνουν τρία. Τα self-test θα γίνονται από όλους, είτε έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει είτε όχι.

Ειδικά τη Δευτέρα 10.1.2022 η προσέλευση στο σχολείο γίνεται κατόπιν επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος self-test το οποίο θα έχει διενεργηθεί έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο. Τα αποτελέσματα των self-test πρέπει να δηλώνονται και στην πλατφόρμα edupass.gov.gr

Η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους παραμένει υποχρεωτική!

Για λεπτομέρειες σχετικά με τις ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος (π.χ. πενθήμερη πλέον καραντίνα και ιχνηλάτηση με συχνότερα test) δείτε τις αναλυτικές οδηγίες του υπουργείου: 

12 Ερωτήσεις-απαντήσεις για τη λειτουργία των σχολείων από Δευτέρα 10.1.2022.

Ευχόμαστε εγκάρδια, σε όλους σας, χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία!