Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Συμμετοχή ομάδας μαθητριών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ορμύλιας στους Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα (13.03.2019), σε κλίμα ευγενούς άμιλλας, η β΄ φάση (σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής) των Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας με τίτλο «Η γλώσσα μου ο …κόσμος μου». Οι αγώνες διοργανώνονται από το περιοδικό «ο Φιλόλογος» και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Στους αγώνες, που φέτος φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΓΕ.Λ. Πολυγύρου, συμμετείχε μεγάλος αριθμός Γυμνασίων της Χαλκιδικής, κάθε ένα από τα οποία εκπροσωπήθηκε από 5μελή μαθητική ομάδα η οποία προέκυψε από την α’ φάση των αγώνων που είχε προηγηθεί σε ενδοσχολικό επίπεδο.
Το σχολείο μας εκπροσωπούμενο επάξια από τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης: Μπόκια Σωσάννα, Χασταμουρατίδου Κοραλία, Συκιώτη Θεοδώρα, Λιόλιου Ευαγγελία και Πέτο Νταϊάνα, κατετάγη τέταρτο μεταξύ των Γυμνασίων της Χαλκιδικής, επιτυγχάνοντας υψηλή βαθμολογία. Για την ιστορία, την πρώτη θέση κατέλαβε το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών, το οποίο επικράτησε στον τελικό του διαγωνισμού έχοντας απέναντί του το Γυμνάσιο Πολυγύρου που κατετάγη δεύτερο. Κατά συνέπεια, θα είναι το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών που θα εκπροσωπήσει την Χαλκιδική στην γ’  φάση των αγώνων (σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) που θα διεξαχθούν στην Θεσσαλονίκη τον επόμενο μήνα. Την τρίτη θέση κατέλαβε το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Ορμύλιας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στις μαθήτριες του σχολείου για την υψηλή απόδοσή τους στον διαγωνισμό.
Και εις ανώτερα!