Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Συμμετοχή του Γυμνασίου Ορμύλιας σε ζωντανό εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Περισσότερα από 100 σχολεία από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σήμερα (28-1-2014) στο πρωτοποριακό διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο το οποίο διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής μέσω της εξελιγμένης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Ένα από τα σχολεία που συμμετείχαν ζωντανά στο σεμινάριο ήταν και το δικό μας.
Έχοντας διαμορφώσει κατάλληλα το εργαστήριο Η/Υ και εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες τεχνικές απαιτήσεις, ο καθηγητής πληροφορικής του σχολείου κ. Τριγωνάκης, υποδέχτηκε ομάδες μαθητών της Β τάξης οι οποίες  εκ περιτροπής, κατά το δίωρο 12.00 - 14.00, παρακολούθησαν ζωντανά το εξαιρετικά κατατοπιστικό και ενδιαφέρον σεμινάριο.
Δεν ήταν μόνο το περιεχόμενο και ο ζωντανός χαρακτήρας του, με τη δυνατότητα παρεμβάσεων, υποβολής ερωτήσεων, ζωντανής οπτικής επαφής, κλπ, που κατέστησαν το συγκεκριμένο σεμινάριο μια ξεχωριστή εμπειρία αλλά κυρίως η αίσθηση της διασύνδεσης σε πραγματικό χρόνο για την συμμετοχή σε ένα εκπαιδευτικό γεγονός από κοινού με πολλές άλλες σχολικές κοινότητες από κάθε γωνιά της χώρας!